Find de rette influencere: Hvad skal du kigge efter?

I denne episode kan du få inspiration og viden til, hvad du skal kigge efter, når du skal finde de rette influencere til din kampagne. Der er nemlig mange ting, du kan kigge på alt efter, hvad der er dit formål med kampagnen. Influencere er forskellige og de er derfor nogle gange også gode til forskellige ting. Så først… sæt dig dit formål med kampagnen.

For det er ikke nødvendigvis vigtigt, hvor mange følgere influenceren har. Der er andre parametre, der er MEGET vigtigere i hvert fald. Jeg dykker ned i, hvilke kvalitative og kvantitative datapunkter du skal have for øje, når du leder efter de helt rigtige influencere til din virksomhed.

Lyt til episoden her:

Brug tiden rigtigt

Influencerne er fundamentet i din kampagne, så husk at bruge god tid her på at kvalificere dine influencere. Uden de rigtige influencere, bliver det ikke en god kampagne. Matchet er enormt vigtigt, og det har du sikkert hørt mange gange før.

Match er mange ting. Hvis du kigger på influenceren og de ting, du kan se, så kan du dele det op i kvalitative data og kvantitative data omkring influenceren.

Kvalitative datapunkter

Lad os starte med de kvalitative datapunker. Det er fx influencerens værdier, visuelle stil, andre samarbejdspartnere, balancen mellem sponsorerede og organiske opslag, livsstil, influencerens adfærd. Du skal selv vurdere, hvilke der er vigtige for dig, for det behøver de langt fra alle at være.

Influencerens værdier: Det er altid vigtigt at kigge på influencerens værdier. For det kan være, at det ikke stemmer overens med din virksomhed. Går influenceren meget op i bæredygtighed, men det gør din virksomhed ikke i samme grad – eller den anden vej rundt? Så kan det virke ret utroværdigt. Eller hvis influenceren tidligere har udtalt sig negativt om produkter som dine, skal man måske også være obs. Man skal altså forsøge at finde influencere som udstråler det samme, som man selv gerne vil. Jeg håber, at det giver mening, hvor jeg gerne vil hen. Det er for at sikre, at troværdigheden er intakt.

Visuel stil: Det er især vigtigt, hvis dit formål er content creation. Altså at du primært bruger influencere, fordi du skal bruge indholdet på dine kanaler fx. Men det kan også være vigtigt, at det passer ind i dit univers, selvom det ikke skal bruges på din virksomheds Instagram. Hvis I fx sælger fashion, livsstil eller andet.

Andre samarbejdspartnere: Vil du sættes i bås med tidligere og nuværende samarbejdspartnere? For det kan ikke undgås, at det sker, så det skal også undersøges.

Balancen mellem sponsorerede og organiske opslag: Det er vigtigt at kigge på balancen mellem organisk indhold og sponsoreret indhold på influencerens profil og tage stilling til det. Nogle influencere laver meget reklame, og det kan være ganske fint, hvis man fx ved, at de kan sælge – eller brande. Men nogle gange kan det også være skadende for troværdigheden, hvis man laver mange reklamer. Så det skal du ind og vurdere.

Livsstil: Hvis du er en virksomhed som sælger fitnesstøj, kan det fx være, at du gerne vil have en influencer med en aktiv livsstil, så det er en naturlig forlængelse af hverdagen. Og sådan kan der være livsstil ting, du skal tage stilling til.

Influencerens adfærd: Det er den sidste, jeg har valgt at tage med under kvalitative datapunkter, fordi det også er vigtigt at se på influencerens adfærd på profilen. Er de ofte aktive? Går de i dialog med følgerne og svarer på kommentarer osv.? Adfærden kan sige ret meget om, influenceren og dennes community. Hvis der er meget dialog, kan det betyde et stærkere community, som stoler mere på influenceren.

Kvantitative datapunkter

Det er vigtigt, at du efterspørger et mediekit. Og kig derefter bl.a. på demografien, engagement rate, reach efficiency rate og følgertal.

Demografien: Vi vil gerne have, at influenceren har en så homogen gruppe følgere, som muligt. Det betyder, at de gerne skal ligne hinanden så meget som muligt. Det betyder ofte bedst datasæt. Hvis du er en dansk virksomhed, så kig efter minimum 70 % danske følgere, og derefter dine aldersgrupper, køn osv.

Engagement rate: Igen det kommer an på din KPI, men jeg synes ofte, at engagement rate kan være et udtryk for meget hos en influencer. Igen ift. et stærkt/svagt community.

Reach efficiency rate: Det er super vigtigt at kigge på, fordi den viser, hvor langt ud en influenceren egentlig når. Der er STOR forskel på, om de når ud til 30, 90 eller 110 % af deres følgere. Der er forskel på, hvilken procentssats der betegnes som godt alt efter, om vi taler om story eller opslag. I næste episode kan du høre, hvad en god reach effienciency rate bør ligge på.

Salgstal: Er din KPI salg? Så bed om tidligere salgstal eller klik på link fra de influencere, du gerne vil samarbejde med.

Følgertal: Det er stadig vigtigt for mange – og det er klart. Men husk at det bør være sekundært. Det er mere vigtigt at kigge på reach efficiency rate.

Der er selvfølgelig andre parametre, man også kan kigge på, men jeg håber og mener, at jeg fik de vigtigste med her. Du skal finde ud af, hvilke der er vigtige for dig i din kampagne.

Jeg mener altid, at du bør finde dem, du mener matcher dine behov bedst samtidig med at de er autentiske. Så de står ved deres værdier og er tro mod dem selv. Husk det.

Jeg håber, at du er bedre klædt på til at skulle finde de rigtige influencere til din næste kampagne.